Längsta våren!
1.6.2020 09:47 Nyheter / Pedersöre Fotbollsförening r.f.

Längsta våren!

Med så gott som bar mark i februari-mars trodde vi att det skulle bli en lång vår genom tidig möjlighet till uteplanerna. Vårvintern gick sin normala gång med avsaknad av både värme och snö. Det som dock gjorde våren riktigt lång blev ofrivillig paus och väntan. Mitt i mars vinterträningar kom beskedet att vi måste avbryta verksamheten för att minska spridning av COVID-19 i Finland.

Nu i juni kommer vi igång med verksamheten under en del restriktioner och genom försiktighet. Vi kommer att sprida ut oss på olika planer i kommunen för att minska trängseln på Falli. Vi har t.ex. fått flera regelbundna turer på Centralplan i Bennäs till förfogande. Det är vi tacksamma för. Lite av en sammanfallning är det planerat att renovera f.d. minifalli i sommar. Förstoring av planen är redan gjord ifjol och nu ska hela få nysådd av gräs. Planen är stängd hela säsongen och bidrar till minskad samlad folkmängd på Falli.


Seniorlagen och de äldre juniorlagen har börjat träna i maj under de restriktioner som gällt. I juni kommer även yngre juniorer igång. De yngsta börjar måndagen 8.6 och kommer att delas upp i egna träningsgäng så att 7-åringar (födda 2013) och 6-åringar (födda 2014) tränar skilt. Förhandsanmälan finns på webbsidorna och önskas för att få veta storleken på intresset i dessa grupper.

En nyhet för i år är "Familjefotis" för 3-5 åringar (födda 2015-2017). PeFF har blivit vald som en av 20 föreningar i Finland till utbildning och drift av denna form av verksamhet. Barnet får 100% tid med en vuxen under roliga övningsformer. För detta finns egen anmälan på webben. Observera att familjefotis hålls på centralplanen i Bennäs med start måndagen 8.6.


Seriespelen och juniorernas spelkvällar kommer igång i mitten av juni. Fennia Cup i Jakobstad i Juli. Seriespelen är tänkt att hålla på tills utgången av september (kanske längre i vissa fall). Ett Coerver-träningsläger för juniorer på Falli är inplanerat i början av augusti. Mera info om detta senare. Allt förstås förutsatt att vi hålls friska och viruset inte börjar sprida sig såpass att myndigheterna blir tvungna att dra till restriktioner. Vi får ta en månad i taget.

Vi får hjälpas åt att göra detta till en hur bra fotbollssommar som helst trots restriktioner och ovisshet. Vi prioriterar medlemmarnas hälsa utöver allt annat och vi gör vad vi kan för att minska risken för smittospridning. Beakta försiktighetsrekommendationerna och ta väl hand om er !

Stefan Olli, ordförande PeFF


   
Mera nyheter
Pedersöre Fotbollsförening r.f.
«  Oktober   »
Kategorier